donderdag, 20 december 2018 om 16:13

LIDL SLAAT EERSTE PAAL VOOR DUURZAAM DC IN OOSTERHOUT

De bouw van het nieuwe distributiecentrum van Lidl in het Gelderse Oosterhout is gestart. Afgelopen donderdag werd de eerste paal geslagen van het dc verrijst op logistiek bedrijvenpark Park 15 niet ver van Nijmegen. 

Het distributiecentrum in Oosterhout (gemeente Overbetuwe) is het zevende distributiecentrum van Lidl Nederland. Met een oppervlakte van in totaal 54.000 vierkante meter is dit pand één van de grootste distributiecentra van de supermarktketen in Europa. 
 

Uitsluitend gebruik van duurzame energie

Ook bij de realisatie van dit dc legt Lidl wederom de lat hoog op het gebied van duurzaamheid. Het distributiecentrum wordt gebouwd van duurzame bouwmaterialen en het gebouw is zo ontworpen om uitsluitend duurzaam opgewekte energie te gebruiken.
 

Breeam Outstanding certificaat

De supermarktketen streeft Lidl wederom naar een Breeam-NL certificering met predicaat ‘Outstanding’, goed voor 5 sterren. Eerder ontving Lidl die certificering al voor zijn duurzame distributiecentrum in Waddinxveen. Dit distributiecentrum is voorzien van onder meer ledverlichting, warmtekoudeopslag (WKO) en ruim 4.000 zonnepanelen.
 

Nieuwbouw Lidl in Roosendaal en Venlo

Naast Oosterhout is Lidl op dit moment ook bezig met de bouw van twee nieuwe distributiecentra in Nederland: een in Venlo en Oud Gastel bij Roosendaal waar Delin Capital Asset Management een e-commerce dc realiseert voor de Duitse discounter. De plannen voor het nieuwe dc op Park 15 in Oosterhout werden vorig jaar oktober bekend gemaakt.

Bron: Logistiek.nl

Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

GA NAAR