donderdag, 20 december 2018 om 13:02

MINISTER WIL MEER CONTAINERS VIA DE WAAL VERVOEREN

De vernieuwde containerterminal BCTN in Nijmegen is af en klaar om te groeien. Groei die minister Schultz toejuicht. Zij wil meer containers over de Waal naar Duitsland vervoeren.

Dat zei de minister maandag tijdens de officiële opening van de vernieuwde, grotere binnenvaart containerterminal van BCTN in Nijmegen.
 

230.000 TEU

Met de uitbreiding, een ruim 300 meter lange nieuwe kade en twee nieuwe brugkranen direct aan de Waal, plus het recent in gebruik genomen Container Transferium in Alblasserdam, groeit de containercapaciteit van BCTN op de verbinding Rotterdam-Nijmegen-Duitsland van 100.000 naar 400.000 TEU per jaar. Nijmegen verwacht 230.000 containers per jaar te gaan verwerken, aldus Rien Geurts, directeur BCTN Nijmegen.
 

Meer containers op de Waal

Schultz: “De versterking van deze binnenhaven is van groot belang. Met de komst van Maasvlakte II groeit het containertransport en de Waal biedt op deze belangrijke corridor naar Duitsland nog ruim voldoende capaciteit. Die ruimte wil ik beter benutten.”
 

Groter netwerk

De uitbreiding van de binnenhaven in Nijmegen is een gezamenlijke inspanning van Rijk, provincie Gelderland en terminalexploitant BCTN. In taal is 7 miljoen geïnvesteerd. De terminal in Nijmegen maakt onderdeel uit van het grote BCTN netwerk dat ook terminals heeft in Venray, Den Bosch, Meerhout (B) en een Container Transferium in Alblasserdam.

Bron: Logistiek.nl

Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

GA NAAR